Turvamieskoulutus (T-mies) Hämeenlinna 07.05.2021


Koulutus järjestetään: 07.05.2021 klo 08:00 - 16:00
Paikka: SAT Koulutuspalvelut Oy, Lautatarhankatu 4, 13110 Hämeenlinna
Hinta: 180,00 euroa (+ ALV 24%)

Varaa kurssi tästä

Kurssin kuvaus

Koulutuksen avulla henkilö saa riittävät tiedot toimimiseen turvamiestehtävissä niin, että hän tuntee toimintaan liittyvät ohjeet, turvamiehen tehtävät, niiden rajoitteet, tarvittavat varusteet sekä liityntäpinnan muihin työmuotoihin.

Kurssin lisätiedot

Turvamieskoulutuksen peruskoulutusvaatimuksena on voimassa oleva ratatyöturvallisuuspätevyys (Turva) ja tasoristeyksessä tieliikenteen liikenteenohjaajana toimimisen yhteydessä voimassa oleva Tieturva 1 -pätevyys tai Tieturva 2 -pätevyys. Työkokemuksena vaaditaan vähintään kolmen kuukauden työkokemus rautatiealueella tehtävistä töistä ennen koulutukseen menoa.

Koulutus on pituudeltaan neljä oppituntia ja se sisältää kokeen. Hyväksytyn koulutuksen jälkeen henkilölle myönnetään T-mies-pätevyys, joka on voimassa viisi vuotta päättymisvuoden loppuun. Pätevyys uusitaan käymällä koulutus uudelleen. Turvamieskoulutuksen uusiminen uusii samalla myös Rataturva-pätevyyden.

Kurssimateriaalina toimii Liikenneviraston muodostama koulutusmateriaali, joka jaetaan osallistujille koulutuksen alussa. Koulutuksen pääsisältö perustuu Radanpidon turvallisuusohjeisiin, ohessa linkki Liikenneviraston ohjeluetteloon. Voimassaoleva ohje löytyy radanpidon teknisistä ohjeista (TURO).

Varaa kurssi tästä